Aelex

Voor de montage van zonnepanelen op schuin dak kiezen we bij Alius voor het inleg-montagesysteem van Aelex. Dit inleg-montagesysteem is ontwikkeld met het oog op kwaliteit, esthetiek en installatiegemak en is geschikt voor elk type schuin dak. Bij het monteren van het Aelex inleg-montagesysteem heb je minder gereedschap nodig en ben je verzekerd van een lange levensduur van het systeem. Het Aelex inlegsysteem is toe te passen als een montagesysteem voor zonnepanelen op een pannendak, golfplaten dak, damwand dak en panwich dak. Daarnaast biedt Aelex ook een oplossing voor geïntegreerde zonnepanelen en gevelmontage.Voordelen van het inleg-montagesysteem van Aelex:

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Minimaal gereedschap nodig
  • Betere prestaties van de panelen
  • Minder kans op microcracks door het inleggen
  • Geschikt voor elk type schuin dak
  • Toepasbaar met elk gangbaar zonnepaneel
  • Tüv approved en Kiwa goedgekeurd
  • Super strak eindresultaat op het dak

Betere prestaties van de PV-installatie

Met het Aelex inleg-montageysteem ben je gegarandeerd van een super strak eindresultaat én betere prestaties van jouw PV-installatie. Door het inleg-systeem hoeft er namelijk niet geschroefd te worden en heeft het paneel de ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen. Hierdoor is er minder kans op microcracks in de zonnepanelen.

Toepasbaar met bijna alle panelen

In het Aelex montagesysteem kun je bijna alle zonnepanelen inleggen, afhankelijk van de paneeldikte. Panelen met de diktes van 30mm, 32mm, 35mm, 40mm en 46mm kunnen worden ingelegd in het Aelex systeem, de lengte en de breedte en het merk van het paneel maakt hiervoor niet uit. Zo kun je jouw ideale PV-installatie samenstellen.

Indak-systeem voor zonnepanelen

Naast het reguliere inleg-montagesysteem van Aelex hebben ze ook een oplossing voor indak-montage van zonnepanelen, Aesthetica. Met Aesthetica integreer je de zonnepanelen volledig in het dat voor een nog esthetischer geheel. Bij het indak-systeem worden de inleg-profielen van het Aelex montagesysteem direct op damwandwandplaten gemonteerd. Deze damwandplaten dienen als waterkerende laag onder de zonnepanelen en zijn brandwerend en weersbestendig.