SolarEdge Home, SolarEdge One, Home Hub of Home Wave? Wat is nu precies wat? In deze blog leggen Productspecialist Frans van Spreuwel en Jacques van der Bijl, Director of Technical Marketing Benelux van SolarEdge, de belangrijkste tools van SolarEdge uit.

SolarEdge Home Hub omvormer vs. SolarEdge Home Wave omvormer
Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de Home Hub omvormer over back-up functionaliteiten beschikt en de HD-wave niet. Dit houdt in dat indien je beschikt over een Hub omvormer i.c.m. met een thuisaccu en het elektriciteitsnet valt uit, je gewoon gebruik kan blijven van de opgeslagen energie vanuit de thuisaccu. De 1-fase SolarEdge Home Wave omvormer is wel geschikt om uit te breiden met een batterij zonder extra interfaces, echter ontbreekt hierbij de back-up functie waarover de Hub omvormer wel beschikt. Installeer je dus een accu-installatie en wil je gebruik maken van je opgeslagen energie tijdens netuitval? Kies dan voor een Hub omvormer.

SolarEdge Home
SolarEdge Home is de verzamelnaam voor het slimme energie eco-systeem waarmee eindklanten de productie van zonne-energie en het verbruik zelf kunnen regelen en optimaliseren. Dit eco-systeem omvat omvormers, batterijen, EV-laders en slimme energie apparaten die het gebruik van zonne-energie in huis uitbreiden. Via de mySolarEdge app kunnen woningeigenaren eenvoudig hun energieproductie, verbruik en besparingen inzien. De SolarEdge Home inline Meter is het belangrijkste onderdeel binnen het Home eco-systeem. De inline meter meet de import en de export van productie en verbruik waardoor er 24/7 inzicht is in het productie- en verbruiksprofiel in huis. De data die hier mee verkregen wordt kan gebruikt worden om het systeem uit te breiden en te verbeteren. Daarnaast heb je de inline meter nodig om in de toekomst alle slimme apparaten aan te sturen. Kortom, altijd installeren die inline meter!

SolarEdge ONE
SolarEdge ONE is energieoptimalisatiesysteem waarmee eindklanten met een dynamisch energiecontract, een SolarEdge omvormer en thuisbatterij de energierekening fors mee kunnen verlagen. SolarEdge ONE is een onderdeel van het SolarEdge Home concept. Bij dit systeem wordt het energiebeheer van de woning geoptimaliseerd aan de hand van diverse variabelen. Zo wordt er gekeken naar een voorspelling van de zonne-energieproductie en het verbruik. Daarnaast is het systeem gekoppeld aan de day-aheadprijzen van energieleveranciers. Op basis van de voorspellingen maakt het systeem dagelijks verschillende beslissingen die afgestemd zijn op prioriteiten en behoeften in huis. Het systeem kan kosteloos geactiveerd worden door huiseigenaren via de mySolarEdge-app. SolarEdge is een van de eerste partijen die een energieoptimalisatiesysteem aanbiedt als onderdeel van een slim, geïntegreerd residentieel energiesysteem.

 Wil je meer weten over de producten van SolarEdge? Neem dan contact met ons op!