Met de groeiende interesse en vraag naar smart home producten willen we graag de SolarEdge Home Inline Energiemeter onder de aandacht brengen. Als basis voor een slim thuisnetwerksysteem biedt de SolarEdge Home Inline Meter een geavanceerde oplossing voor het efficiënt beheren en optimaliseren van je zonne-energiesysteem. In deze blog bespreken we waarom deze meter een waardevolle investering is voor de toekomst en hoe het zorgt voor optimaal gebruik van je opgewekte zonne-energie. 

Efficiënt energiebeheer
De belangrijkste functie van de  SolarEdge Home Inline Energiemeter is het real-time monitoren van je zonne-energiesysteem. Met de gedetailleerde inzichten in opbrengst, verbruik en de terug levering van energie kun je snel afwijkingen of problemen identificeren. Door deze gegevens regelmatig te analyseren kun je proactief handelen om je eigen prestaties te optimaliseren. Door bijvoorbeeld slimme energieapparaten aan je systeem toe te voegen en ze te programmeren om op de meest kosten efficiënte momenten te werken, vergroot je je energieopbrengst en verlaag je je elektriciteitsrekening. Dit verkort ook meteen de terugverdientijd van je zonnepanelen. 

Naadloze integratie en gebruiksgemak
De SolarEdge Home Inline Meter is de vervanger van de voorgaande Energy Meter met stroomspoelen (de modbus uitvoering). De Inline Meter is snel en makkelijk te installeren in de meterkast, omdat in tegenstelling tot zijn voorganger de stroomspoelen al in het product zijn verwerkt. De Inline Meter werkt naadloos samen met het SolarEdge monitoringplatform en de SolarEdge App, waarmee je op afstand toegang hebt tot alle gegevens en functionaliteiten. Zowel vanaf je computer als via een mobiele telefoon maakt de gebruiksvriendelijke interface het eenvoudig om de prestaties van je zonne-energiesysteem te controleren en te beheren. 

Toekomstbestendige energieproducten
Hoewel de SolarEdge Home Inline Meter momenteel nog niet standaard geïnstalleerd wordt bij zonne-energiesystemen, is het zeker wel een waardevolle toevoeging in de snel veranderende energietransitie. Met de opkomst van steeds slimmere producten en de afschaffing van de salderingsregeling zal je vroeg of laat zeker baat hebben bij een Inline Meter. Door de SolarEdge Home Inline Meter vroegtijdig te installeren, krijg je inzicht in je eigen verbruik en kun je daarmee veel beter bepalen welke slimme producten je in de toekomst nodig zult hebben om je energieverbruik te optimaliseren. Zo weet je precies wanneer het voordelig is om je zonne-energiesysteem uit te breiden met bijvoorbeeld een EV-lader of een thuisbatterij. 

SolarEdge Home Inline MeterSolarEdge Home Inline Meter

Goede investering
Kortom, de SolarEdge Home Inline Meter is met de huidige energietransitie een goede investering voor de toekomst. Daarnaast kun je als installateur makkelijker en beter beargumenteerd advies geven aan de eindklant op het gebied van slimme energieproducten, en help je met het optimaliseren van de energieopbrengst. 

Wil je meer weten over de SolarEdge Home Inline Energiemeter? Neem dan contact op met jouw accountmanager of bekijk het product in onze webshop: