Eind 2022 heeft SolarEdge Technologies het onderzoeksinstituut TNO benaderd om de huidige veiligheidsfuncties in omvormers en Power Optimizers te testen. Een belangrijke stap op het gebied van veiligheid binnen de energiebranche. Met de ultramoderne apparatuur en expertise van TNO zijn er verschillende tests uitgevoerd op meerdere vermogensniveau's en er zijn daarbij levensechte situaties gesimuleerd. En met succes! De drie ingebouwde veiligheidsfuncties van SolarEdge hebben de testen perfect doorstaan en bewijzen uiterst effectief te zijn in het waarborgen van de veiligheid van de zonne-energiesystemen:

1. SolarEdge AFCI:
De SolarEdge AFCI functie detecteert en beëindigt onmiddelijk vlambogen in het DC circuit. Een essentiele veiligheidsmaatregel die potentieel brandgevaar in installaties voorkomt. 
2. SolarEdge Sense Connect:
De SolarEdge Sense Connect detecteert oververhitte connectoren en schakelt automatisch de stroomtoevoer af. Oververhitte connectoren kunnen ook leiden tot brand en schade aan het systeem. 
3. SolarEdge SafeDC:
De SolarEdge SafeDC brengt de gelijkspanning van Power Optimizers naar een veilig aanraakniveau van 1 volt bij een systeemfout. Een fout in het systeem kan zorgen voor een hoge spanning. Deze functie is van groot belang voor installateurs en onderhoudspersoneel. 

Deze ingebouwde veiligheidstechnologie van SolarEdge verder dan de huidige internationale veiligheidsnormen en is daarmee toekomstbestendig. De veiligheidsfuncties zijn een belangrijke stap voor de toekomst van zonne-energie en versterken het vertrouwen in het gebruik van deze technologie. Als installateur ben je dus verzekerd van een veilige werkomgeving tijdens installatie, onderhoud en zelfs noodsituaties. Voor meer informatie: Lees de whitepaper of bekijk de video!