Onlangs heeft Bas Verhoeven de Weheat Blackbird warmtepomp aangeschaft. Wat was zijn keuze voor deze warmtepomp? Wat zijn de ervaringen en de technische specificaties van de Blackbird warmtepomp? Je leest het in deze businesscase. 

Weheat Blackbird warmtepomp
Verwarmen op een duurzame manier krijgt een geheel nieuwe betekenis met de Weheat Blackbird. Dit innovatieve model kenmerkt zich door een horizontaal ontwerp dat zowel efficiëntie als esthetiek naar een hoger niveau tilt. De Blackbird is uitgerust met geavanceerde 4G-connectiviteit en handige app-functionaliteit. Dit alles is ondergebracht in een geluidsarme en trillingsdempende EPP-behuizing. Met een compact design dat slechts 2m² beslaat, is de Blackbird warmtepomp geschikt voor vrijwel elk vlak oppervlak, waardoor deze ideaal is voor installaties waar ruimte en rust belangrijke vereisten zijn.

Keuze voor de Weheat warmtepomp
Bas stond voor een uitdaging bij de aanschaf van een warmtepomp. Het enige platte dak waar de woning over beschikt is op de eerste verdieping. Deze optie viel helaas af, omdat de warmtepomp te dicht op de erfafscheiding zou staan en moeten er leidingen gelegd worden over de muur van de eerste verdieping naar de zolder. Hier hangt namelijk de cv ketel. Op zolder beschikt de woning over een houten dakkapel, een optie om een warmtepomp op te plaatsen. “Dat moest wel een super stille en niet te opvallende warmtepomp zijn. De Weheat, die bekend staat om z’n rustige werking en compacte design, was precies wat ik nodig had”, aldus Bas. 

Doordat Weheat beschikt over 4G connectiviteit, is het niet nodig een internetkabel naar de meterkast te leggen. Een mooi voordeel, dit kan in sommige gevallen namelijk redelijk lastig zijn. 

Ervaring met de warmtepomp
Bas ervaart de Weheat warmtepomp als zeer positief. De combinatie met een boiler heeft het gasverbruik aanzienlijk verminderd. Zelfs op de hoogste stand blijft het geluidsniveau van de warmtepomp laag.

Technische bevindingen en gebruikersgemak
“De warmtepomp bevalt goed, is stil in gebruik en doet wat hij moet doen”. Mede dankzij de gebruiksvriendelijke app die het mogelijk maakt om stille uren in te stellen. Dit alles gebeurt vrijwel automatisch, wat heel gebruiksvriendelijk is.

Comfort in de woning
Het comfortniveau in de woning blijft gelijk aan dat van een traditionele cv-installatie, wat aantoont dat de warmtepomp een volwaardig alternatief is zonder concessies aan het wooncomfort.

Verwachtingen en vooruitblik
De Blackbird warmtepomp beschikt over een koelfunctie, waar Bas naar uitkijkt om te gaan gebruiken in de zomermaanden. Dit zal ervoor zorgen dat ook in de warmere maanden de temperatuur in de woning aangenaam is en blijft.

Conclusie
De Weheat warmtepomp is een uitstekende keuze voor situaties waar ruimtebeperkingen en geluid een rol spelen. De pomp voldoet aan de behoeften van gebruikers die zoeken naar een energiezuinige, stille en effectieve oplossing. 

Enthousiast geworden over de Weheat Blackbird warmtepomp en wil je deze direct bestellen?